La insalubritat de l’aire interior en un habitatge era fins fa poc un problema pràcticament desconegut.

Les finestres tradicionals, les de tota la vida, no ajustaven correctament i l’aire es filtrava amb relativa facilitat. La circulació constant d’aire assegurava una renovació de l’aire, si bé a costa d’una alta ineficiència energètica.

Amb la crisi del petroli dels 70, la preocupació a Europa per estalviar en despesa energètica condueix a la inversió i desenvolupament de sistemes de tancaments hermètics. Les noves finestres ajusten i tanquen molt millor; les fugides de calor desapareixen i finalment es fa possible reduir la despesa de la factura energètica.

Però amb la moda de l’hermètic apareix un nou problema: la deterioració de la qualitat de l’aire a l’habitació. En suprimir-se l’antiga ventilació natural, les finestres passen a entelar-se; l’excés d’humitat genera l’aparició de floridura, proliferen els fongs en les superfícies orgàniques de l’habitació (mobles, plantes, teles), els fums i olors s’estanquen a l’habitació, el nivell de CO2 augmenta afectant el benestar general del cos, etc..

espores de fongs augmentades microscòpicament

esporas de hongos

I llavors apareix la necessitat de regular per llei l´obligació de ventilar l’habitació. Les legislacions europees, inclosa l’espanyola (Códi Técnic de l’Edificació – en el seu Document Bàsic DB de Salubritat) obliguen al fet que les finestres i portes disposin d’un sistema de ventilació que garanteixi la correcta circulació d’aire fresc.

CORTIZO ha dissenyat i homologat un sistema de ventilació per al compliment de les exigències del CTE en matèria de salubritat.

 

Aquest sistema es coneix com MICROVENTILACIÓ.

Es tracta d’un dispositiu aplicable a tot tipus d’obertures (practicables, oscil•lobatents i corredisses) que s’incorpora al farratge de la finestra i permet un fimbrament de la finestra d’ entre 6 a 8 mil•límetres. Amb aquesta folgança de la finestra es produeix una lenta i constant circulació d’aire, però al mateix temps la finestra es manté en posició de tancament, no sent possible la seva obertura des de l’exterior. A més el mecanisme de Micro- ventilació és regulable, permetent així variacions en el cabal de ventilació.

Avantatges de la MICROVENTILACIÓ:
● Molt senzill de fer servir
● Compliment de la normativa DB-HS
● Menor cost que altres sistemes (tipus airejadors)
● Mecanisme ocult en el farratge, amb el que l’estètica de la finestra no es veu afectada

Totes les finestres de CORTIZO que fabrica i instal•la FENSTER porten incorporada la MICROVENTILACIÓ.

"FENSTER es dedica a la fabricació i instal·lació de finestres d'alumini, acer i PVC, vidres, murs cortina, revestiments de façana i complements de protecció solar i visual."

Què opinen els nostres clients?

Philippe D., Intel·ligència Creativa.

"No és habitual trobar a una empresa com FENSTER, que compleix els timings promesos, i no es limita a executar si no proposa millores i és proactiva."

Oriol C., Constru-Olimpic.S.A.

"FENSTER té un equip humà molt bo i molt professional, trobant sempre la millor solució tècnica en les obres"

Angel M., Amsa Arquitectura.

"Els industrials de confiança són part important de l'equip d'un projecte, i sempre m'agrada comptar amb FENSTER com a integrant del meu."

Emilio F., Arquitecto

"A FENSTER he trobat un bon assessorament tècnic per als meus projectes. La qualitat del seu equip és garantia per a una bona execució."

Victor M., Artifex Infraestruct. S.L.

"El millor que puc dir de FENSTER és que quan alguna cosa no va sortir com estava previst, van saber reaccionar i solucionar el problema."

Josep Mª B., Arquitecto Técnico

"En fusteria d'alumini confio plenament en FENSTER per la seva qualitat com pel seu servei, sense oblidar el preu, sempre competitiu."

Cati M., Arquitecta

"FENSTER és una empresa responsable i seriosa que respon amb professionalitat a les necessitats dels tècnics."

Josep B., C.Perez Villora S.A.

"FENSTER és una empresa amb la qual col·laborem des de fa molts anys. Ens dóna confiança la seva experiència per a resoldre detalls no previstos."

Esther G., Aralia S.A.

"FENSTER disposa d'un gran equip humà, molt qualificat i professional. Dóna gust treballar amb empreses així."

Toni V., Nou Castor S.L.

"FENSTER, simplement un gran equip humà i professional."

Fabio B., Imvaur S.L.

"FENSTER no és només un proveïdor, a més s'implica en el teu projecte i moltes vegades t'ajuda amb idees que aporten valor o redueixen costos."

Jaume E., Teyco S.L.

"En els últims anys FENSTER s'ha convertit en un proveïdor de confiança, capaç de fer els treballs de tancament complint amb els requisits dels nostres projectes"

Ramón M., Movir 30 S.L.

"Per la professionalitat dels treballadors i la seva cultura de servei FENSTER és, a més d'un proveïdor, un col·laborador en el qual confiar."

Eugenio J., Arquitecto

"Fa molts anys que FENSTER s'ha convertit en un col·laborador del nostre despatx, participant dels projectes i aportant solucions. "

José F., Cons. J.Riera S.L.

"FENSTER és molt competitiva, ja sigui en preus així com en execució i tenint total seguretat que els seus treballs seran executats correctament, sigui quina sigui la seva complexitat."

Albert C., Arquitecto Técnico

"A FENSTER he estat tractat amb amabilitat i respecte. El producte subministrat ha estat de molt alta qualitat. Els operaris eren molt coneixedors del seu treball."

José V., Eucariota S.L

"Quedem molt contents amb l'elaboració del producte i posteriorment agraïts amb el servei post-venda de FENSTER."

"FENSTER és líder a Catalunya en l'execució de tancaments d'exterior en habitatge unifamiliar i col·lectiu, seus corporatives, oficines, hotels i edificació pública i institucional."

Solicita presupuesto
close slider

    Pide ya tu presupuesto

    Adjuntar plano o fotografía